Bloedband van Rivellino Rigters

“Bloedband” kun je niet wegleggen voordat het uit is. Het lezen voelt als een ontmoeting met bekenden, familie zelfs. Je treft hen aan in het warme, liefdevolle huis van Rivelino Rigters.  Prachtig vormgegeven en verbeeld in teksten, gedichten, muziek en foto’s.

Dit boek gaat niet over de “systeemwereld” van justitie, instellingen scholen en media waar ik lang deel van uitmaakte, onder andere als gevangenisdirecteur. “Bloedband” gaat over ons en de mensenwereld, relaties in en uit detentie.  De professionals, die ook aan het woord komen, zijn mensen en geen “functionarissen”.

In “bloedband” maak je kennis met “hotshots” die pittige uitdagingen op hun pad vonden.  Die niet kregen waar elk kind of volwassene recht op heeft.  Dierbaren van kinderen die vanaf hun geboorte of later als “anders” werden beschouwd en niet vanzelfsprekend werden uitgenodigd om mee te doen.  Die moeite hadden om te leren omgaan met pijn en gemis.  En die anderen onrecht aandeden.

Het boek is open, oprecht en realistisch: dit is wat je meemaakt als jij of je kind, partner, ouder of ander familielid in of uit de gevangenis gaat.

Rivelino geeft wat mij betreft echter een podium aan mooie, talentvolle mensen, waar hij er zelf een van is! Vrouwen en mannen die lang niet werden gezien maar die we voor geen goud willen en kunnen missen in onze levendige en rijke gemeenschap.  

Frans Douw

Stichting Herstel en Terugkeer

https://blackrockstar.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s